Paasvakantie - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Sietske Damman - WaarBenJij.nu Paasvakantie - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Sietske Damman - WaarBenJij.nu

Paasvakantie

Door: Sietske

Blijf op de hoogte en volg Sietske

10 April 2007 | Suriname, Paramaribo

Lieve vriendjes, vriendinnetjes,
buren, familie, collega's,....

een heel kort berichtje van mij. Alles gaat super hier. Ik heb nu eindelijk ook zelf paasvakantie en Axel is hier voor 3 weken. Het project op school heb ik afgesloten met een heel fijne workshop-dag. De kinderen hebben gesport, getekend, geschilderd, toneel gespeeld, ...en op het einde een heeeeeeeerlijke voebalmatch in de stromende regen gespeeld. Naast het veld werd er met banken en flesjes spontaan een brassband gevormd. Alles remmen los. De Rankinschool stond op stelten. De kinderen vierden feest. De directeur voetbalde mee. Het was geweldig en deed me zoveel plezier de kinderen bezig te zien. Het doet je echt wat. Het zit er op...met pijn in het hart en tranen bij enkele kinderen heb ik afscheid genomen. Maar nu tijd voor andere dingen. Met andere woorden: zoveel mogelijk leuke dingen doen en het land verkennen. Een goede week (heel toepasselijk zo in de paastijd) terug zijn ze gaan dolfijnspotten op het dak van een overzetbootje. Fantastisch gewoon. We hebben er massa's gezien. Oja,...Ik ben verjaard. De huisgenoten hebben me een schitterend verjaardagsfeest in onze tuin bezorgd. Compleet met kaaiman op de bbq, muziek en zalige versiering, lekkere cocktailtjes.... Als kado hebbek een heeeeerlijke paasbrunch gekregen in de Waag (Echt vetjes!!!!) We zijn dit weekend de jungle ingegaan. Een verre tocht met de bus en de korjaal bracht ons naar Danta Baai. Gewoon fenomenaal wat ik daar samen met Axel (en eigenlijk nog een 20-tal personen) heb mogen beleven. Zwemmen in de sula's (stroomversnellingen), springen van de rotsen, slingeren aan lianen tijdens de jungle-wandeling, (niet zo simpel, ik heb respect voor tarzan), een saramacaans dorp bezoeken, varen in de natuur met een korjaal, toekans zien vliegen, een vogelspin in de hut,dansenop de beats van een lokale band ......................AAAAH te veel, te veel te veel. Ik vertel het later want nu moet ik weer verder. Ik vertrek naar het plantage hotel. Ik ben heel benieuwd hoe het daar is. Heel spannend. Het ligt in Tamanredjo. Ik ga proberen om er samen met Axel te geraken wegens taxi erg duur. We beginnen met de bus stappen dan over op de boot richting Commewijne, daar hopen we een bus te vinden. Nou we zien het wel!!!!
Veel liefs van sietsie xxxxxxxxxxxxx

Foto's is voorlopig een probleem. Het lukt me niet. Ik probeer later weer opnieuw en anders kijken we ze gewoon nadien.
Bedankt voor de leuke reactie op de site. Het doet me plezier!!! XXXXXX

• 25 April 2007 - 17:17

Sara:

Heeeeeeeeeeeeey Friets, weer super lang geleden eh!! Hoe was het met axel? Super blij dat je hem 3 weken voor je had zeker???
    Wanneer kom je nu eigenlijk terug? Zal niet meer lang zijn zeker eh??
    In ieder geval, ik heb je super hard gemist en ik mis je nu nog steeds!!!
    Het is hier super bangelijk weer, dus dat is ook zeker iets om naar uit te zien als je terugkomt eh meid!

Dikke xxxxxxxxxxxxxxxx
    Sara

• 27 November 2007 - 21:59

Anke :

Hey Sietske,
    ik ben ook van hoogstraten en ik ben volop bezig met mijn reis naar suriname te organiseren.
    echt tof da je da gedaan hebt!
    en het is heel leuk om jou verhalen te lezen.
    groetjes
    anke

Sietske

Kuneti alamala, het begint te korten...over een kleine 2 weekjes (4 feb) vertrek ik voor mijn project ´ik doceer maar wil meer´voor ontwikkelingssamenwerking naar Suriname. Het inzamelen van het materiaal voor het schooltje is al achter de rug. Dit wordt momenteel tussen de kaaimannen en piranha's verscheept richting Paramaribo. Natuurlijk ga ik alles en iedereen hier wel een beetje heel erg missen (jullie mij natuurlijk ook) als ik daar in de tropen menige boa's te lijf ga. Ook wil ik de mensen die de Rankinschool hebben gesteund met materiaal allemaal heel erg bedanken. Via deze site hou ik jullie op de hoogte van mijn avonturen in en natuurlijk ook buiten de Rankinschool! ADYOSSSSSSI xxx Sietske