POST POST POS !!! 15/03/07
Door: Sietske
Blijf op de hoogte en volg Sietske
21 Maart 2007 | Suriname, Paramaribo
Bij deze dus een berichtje van mij. Het gaat ook allemaal even heel snel. Lesjes maken, het project uitvoeren, na veel tropische buien even genieten van het zonnetje, een eindwerk uitbroeden, taken maken, jullie missen, …geloof me, deze juf heeft het best even druk gehad.
Ik maak met alle plezier van de wereld nu tijd vrij om jullie ff te briefen over de laatste ontwikkelingen hier.
2 weekendjes terug hebben we met z´n allen een bezoekje aan Ajo gebracht.
Een paradijselijk plaatsje in Brokopondo aan de Surinamerivier, twee uurtjes zuidwaarts met onze gecharterde bus (die uiteraard weer 2 uur later was dan gepland) via een hobbeldebobbel-rode-bauxiet-weg.
Minder paradijselijk was de slang die prinsheerlijk (of was het prinsesheerlijk???) het wandelpadje overglipte . Geel & rood. Lang & sneaky. Dat laatste spreekt natuurlijk voor zich. Alleszins, hoe hij of zij er ook uitzag, prettig was de confrontatie niet.
Dit alles neemt niet weg dat het een bruisend avontuur was die 2 daagjes.
Tarzan-zwieren en in de Surinamerivier landen, een watermonoski-poging (die als bij wonder goed lukte), brulkikkers spotten, grote kippenbillen op de bbq, kokoskappen en als apotheose een bezoek met de boot aan de Jodensavanne. (Oudste ruïne van een Joodse synagoge op Zuid-Amerikaans grondgebied.) Mooi zo zou ik zo zeggen. Cultuur, avontuur en ontspanning. Een touroperator zou er jaloers van worden.
Plantages
Afgelopen weekend heb ik met de echte doorzetters onder ons… (ja de vorige avond/nacht was gezellig) een plantage-fietstocht ondernomen. Lies van de Hogeschool was hier om even te checken of alles bij iedereen wel ok was. Ze is ook een kijkje gaan nemen op de stagescholen van de studenten. We hebben tijdens onze zwwwwwwwwwwaaaaaare tocht het openluchtmuseum van New Amsterdam bezocht. Dat was een soort fort dat de talrijk aanwezige plantages kon beschermen. Wat zo bijzonder is is dat je als je uit de stad weg bent veel meer tot het besef komt dat je in Zuid-Amerika bent. Niet om de haverklap een uithangbord met Nederlandse opschriften doet wonderen. De samenvatting van deze dag telt slechts 4 letters. De w, de a, de r en de m!!!!! Maar het gaf Maaike, Lies en mezelf wel voldoening.
Stage
De stage gaat razendsnel. Wel ben ik echt aan de school en de kids gewend. Dat is wel prettig. Het project loopt goed. De leerlingen schrijven briefjes naar hartelust. Ook tracht ik nog steeds interactief te werken. We leren over wind nadat we een vlieger hebben geknutseld en getest. Waarnemingstekenen doen we op de speelplaats. We stellen een 4-kleurenmaaltijd samen doordat we echt voedsel op borden schikken. We discussiëren over maatschappelijke thema’s die de kinderen zelf hebben aangekaart,…
De leerkrachten warm maken om toch die enkele momenten dat beetje van de onderwijsvorm doceren af wijken, dat is mijn doel. Daar werk ik hard voor. Daar ga ik voor. Ik doe het voor de kinderen. Ik wil het zo graag…
Liefs!!!!!! SIETSEPIETSSSSSSSSS XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
PS: Vandaag een pakje van Lieve gekregen met heeeeeeeerlijke snoepjes. Ook mama, bedankt voor je briefje!
Mijn verjaardag komt heel dichtbij. Het bezoek van Axel ook.
Mooie vooruitzichten in het mooie Suriname.
23 Maart 2007 - 10:31
Jeroen Breedland:
hi sietske,
echt kei leuk jou fantastische verhalen en avonturen van wel daar te horen!!! Wat een mooie ervaring joh!! Ik was afgelopen zondag gezellig bij Vincent en Lieve op bezoek in hun mooie kasteeltje en kreeg van hun jou website......vandaar. Het is echt heel leuk om al jou verhalen te lezen.Sjezus, slaap je daar wel rustig tussen al die slangen en andere rare beesten en volgens mij smaakt dat wel hé, die dikke kikkerbillen van de bbq!!! ja das toch heel wat anders als die curryworsten van "den Engel"!!!! Ik heb begrepen dat je 30 april weer richting Belgie terug komt, hoop dat we elkaar daarna snel weer eens zien!! Groetjes daar aan de kids, lekker genieten van het avontuur en kijk uit naar je nieuwe postberichtje!!! x Jeroen -
23 Maart 2007 - 13:29
Gerda:
Hai siets,fijn om weer wat te horen van je.Je vriendin (van het morsen van de koffie)belde(stalkte)ook weer naar de Engel.Her husband whas britisch he?
We hebben de groeten van jou gedaan.
we missen je.Geniet van je tijd met axel.
De groeten aan je kids daar.
DOEIIIIIIIII Ron ,gerda, max,tom en bas. -
24 Maart 2007 - 18:47
Sietske:
Ja den Engel ... het is me wat! Hier gaat het er binnen de HORECA net iets anders aan toe. Vooral minder stress geloof ik. Ben ook blij dat ik nu van tijd tot tijd ook eens tijd heb om van aan de andere kant van de HORECA-wereld te genieten!!!
Liefs en bedankt voor jullie berichtjes
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
PS: Nieuwe foto's!!! Zeker kijken hoor. -
30 Maart 2007 - 14:51
Anita(Tokkie):
Hoi die lieve Siets,
Ik lees dat het je goed gaat.
Echt gaaf om te lezen wat je daar allemaal meemaakt,zeker een ervaring voor het leven.
Zoe en Aidan vinden jou al zeker het stoerste buurmeisje van de straat, we zijn erg trots op je.
Alvast een fijne verjaardag, en een super tijd daar met Axel.
Groetjes daar aan iedereen( incl de slangen en ander eng spul)
Tot snel, liefs Mathijn,Anita,Zoe Amber en Aidan. -
31 Maart 2007 - 08:17
Sara:
Hey sietsepiets!
Ff 1 ding te melden: Hoe leuk het ginder ook mag zijn en hoe zalig het daar is, ik ga toch ook wel blij zijn dat je terug bent! We missen u hier echt heel hard!! Maar geniet geniet geniet, want voor je het weet, zit je weer in dit Belgenland!!!
Dikke xxxxxxxxxx Sara -
02 April 2007 - 23:00
Karen:
Helaba.. hier een oud studentje en een enorme surinamelovester!!
Siets geniet nog van je tijd daar.. I envied you!!
Amaai.. ik moet er dringend weer heen want ik mis het daar serieus..
Doe iedereen daar zeker de groeten.. zeker ook maaike e!! en als het kan de leerlingen van de Rankinschool.. zeker ook Fabian (2de klas nu normaal) en August (2de of 3de klas)
Geniet ervan.. drink een zalige Borgoe op me.. !! kus -
04 April 2007 - 14:58
Vandaag 4 april!
Ons Siets is jarig!!!!!!!!!! -
04 April 2007 - 14:58
Mama:
Lang zal ze leven, lang zal ze leven! -
04 April 2007 - 14:59
MAMA:
24 JAAR EN NU MAG ZE EINDELIJK!!!! DE PAKJES OPENMAKEN
04 April 2007 - 15:00
Mama:
Wij zullen taart eten op jouw gezondheid! -
05 April 2007 - 18:00
Jef & Sonja:
Hey Sikkie,
Sorry dagje te laat, maar toch nog een fijne verjaardag!!!!!!!!
Hoe is het ginder? Is Axel er al? Super leuk die verhaaltjes van je. We zullen blij zijn dat we je terug zien. Ben je al aan't aftellen om terug te komen, Wij wel zene.......
Allez tot binnenkort
Dikke kussen van ons allebei
Doeiiiiiiiiiiii -
24 April 2007 - 15:57
NatteLie:
Friets,
WE MISS YOU!!
En kwil foto's foto's foto's zien! Echt... Maar enfin ik denk dat jullie daar ook wel jullie stressmomenten hebben, net zoals wij hier! In ieder geval, schuif effe die stress opzij en gewoon genieten maar!
Eej en gaanwe vandezomer nog op conge of zijdet effie beu? :-)
xxxxxxx